CAKE POP
5/31/2015
CAKE POP, ostatni lakier z kolekcji SUGAR HIGH– uroczy, zabielony róż do którego
musicie mieć nie tylko dużo cierpliwości, ale również dużo wolnego czasu. Konsystencja
na pierwszy rzut oka wydaje się idealna – lejąca i rzadka, niestety podczas
malowania szybko gęstnieje na paznokciach i musimy uważać, aby nie powstały
smugi. Po dwóch warstwach lakieru niestety widoczne są miejscowe prześwity.
Trzy warstwy to już za moim zdaniem dużo, ale jeśli chcemy uzyskać pełne krycie, musimy się
poświęcić. Warstwy muszą być bardzo cienkie, ponieważ lakier długo schnie. Moja
rada – pamiętajcie, aby pierwsza warstwa porządnie wyschła, dopiero wtedy
nakładajcie drugą warstwę. Unikniecie wtedy smug, a przynajmniej ograniczycie
je do minimum. I nie dajcie się zwieść pozorom, jeśli lakier po godzinie
wygląda, jakby całkowicie wysechł – nic bardziej mylnego! Nadal pozostawia na
sobie ślady wszystkiego, co przypadkowo dotniemy paznokciami. Cierpliwość i
jeszcze raz cierpliwość – cecha, która przyda się podczas malowania paznokci
uroczym, cukierkowym CAKE POP.
27 komentarze