CAKE POP

5/31/2015

CAKE POP, ostatni lakier z kolekcji SUGAR HIGH– uroczy, zabielony róż do którego musicie mieć nie tylko dużo cierpliwości, ale również dużo wolnego czasu. Konsystencja na pierwszy rzut oka wydaje się idealna – lejąca i rzadka, niestety podczas malowania szybko gęstnieje na paznokciach i musimy uważać, aby nie powstały smugi. Po dwóch warstwach lakieru niestety widoczne są miejscowe prześwity. Trzy warstwy to już za moim zdaniem dużo, ale jeśli chcemy uzyskać pełne krycie, musimy się poświęcić. Warstwy muszą być bardzo cienkie, ponieważ lakier długo schnie. Moja rada – pamiętajcie, aby pierwsza warstwa porządnie wyschła, dopiero wtedy nakładajcie drugą warstwę. Unikniecie wtedy smug, a przynajmniej ograniczycie je do minimum. I nie dajcie się zwieść pozorom, jeśli lakier po godzinie wygląda, jakby całkowicie wysechł – nic bardziej mylnego! Nadal pozostawia na sobie ślady wszystkiego, co przypadkowo dotniemy paznokciami. Cierpliwość i jeszcze raz cierpliwość – cecha, która przyda się podczas malowania paznokci uroczym, cukierkowym CAKE POP.


PROPONOWANE POSTY:

27 komentarze